Преди около месец, започнах нещо което може да се нарече фотопроект. Исках да снимам хора в стил “100 непознати”, където целта е да снимаш портрет на непознат, но предвид факта че хората в България са изключително мнителни, ми се щеше да сложа едно(или повече от едно) ниво на трудност. За това си измислих проект, в който да снимам бащи и синове и то със стар лентов апарат и филм. Правя го по лични причини. Нямам почти никакви снимки с баща ми, който си отиде 2013-та година. Можете да си мислите, че имате много време и снимки заедно, но в един момент истината се оказва доста различна.

Началото беше доста обезкуражаващо, защото първите няколко човека ми отказаха… търсеха къде е уловката. Въпреки че споделях, че става въпрос за личен проект и не им искам пари, просто казваха “Не, благодаря” и ме подминаваха като раздавач на флаeри. Ако още не знаете, мъжете не обичат да ги снимат, а като добавиш и наследника, нещата наистина стават “сакън”. За щастие в България има… чужденци и първия, който каза “Sure, no problem” беше този човек, заедно с момченцето си.

Father and Son Project

Father and Son project – 1, Sofia 2016

Какво точно ще стане, ако някой с апарат иска да ви снима на улицата? Лесния отговор е – нищо, но всъщност почти винаги бихте отказали, основно защото винаги търсим под вола, теле. Както писах и във фейсбук, ако някой културно Ви спре на улицата и Ви помоли просто за една-две снимки, не се дърпайте като ощипани моми, а преди всичко СЛУШАЙТЕ с разбиране, защото най-вероятно не сте световно известни звезди, за да Ви досаждат папараци, нито пък някой ще изкара милиони от Вашата снимка на улицата. Keep Calm и кажете, като ЧУЖДЕНЕЦА: Sure, Ok! Благодаря, на всички които биха се включили.

 

Father and Son Project

Father and Son project – 2, Sofia 2016

 

Father and Son Project

Father and Son project – 3, Sofia 2016

 

Father and Son project

Father and Son project – 4, Sofia 2016

 

Father and Son project 5

Father and Son project – 5, Sofia 2016

 

Father and Son Project

Father and Son project – 6, Sofia 2016

 

Father and son

Father and Son project – 7, Sandanski 2016

 

Father and Son Project

Father and Son project – 8, Sofia 2016

Father and Son Project

Father and Son project – 9, Sandanski 2016