Перфектният прибор

Вкус и естетика за кулминацията на вечерта

Скъпи ресторантьори, Вий сте идиоти.
Според една моя теория, ако в един ресторант се отнасят нормално с фотографа, то значи ще се отнасят добре с младоженците и с техните гости. Проблемите със сватбените ресторанти са много и разнородни – от тотална липса на вкус, лоша локация, СОЦ обстановка, ужасно обслужване и гадна храна, та до некоректно отношение, надписване на сметки, препоръки за “наши хора” и други съмнителни практики. В тази статия обаче ще се концентрирам върху отношенията ресторант<>фотограф, защото смятам че някои неща е недопустимо да се случват в уж прехвалени “сватбарски” ресторанти.

Ако си мислите, че това е перфектната локация за тортата, то знайте че това е само заради DJ Стоян Петров, който възпря сервитьорите да я сложат на една бар маса насред дансинга

Ако си мислите, че това е перфектната локация за тортата, то знайте че това е само заради бързата реакция на DJ Стоян Петров, който възпря сервитьорите да пльоснат тортата на една бар маса насред дансинга

Неизвестно защо, но персонала на ресторантите винаги гледа на “служебните лица” (фотограф, dj и оператор), като на нещо с 10 нива по-надолу йерархично от миячите на чинии. Винаги на срещата с младоженците им се предлага “служебен куверт” или някаква подобна глупост, включваща основно ястие и нещо-там-друго. Обикновено младоженците дори не знаят какво е точно това, защото от ресторанта “така стандартно си правят”. Това не спестява кой знае колко от бюджета, но за това пък е началото на ада за отошенията сервитьор>служебно лице.

Ако изобщо са се сетили, че трябва да има “служебна маса”, преди на булката да и е станало неудобно, че нейните “служебни лица” няма къде да седнат, то тя (масата) се поставя задължително на най-идиотското място в ресторанта, където или няма видимост към младоженците, или за още по-лесно се намира в съседното помещение.

На, яденето ти

Те ти паницата, яж!

 

“Ако искаш да ядеш нещо, кажи”. Често се случва сужебният куверт да бива “забравен” – в някои ресторатни е стандартна практика. Това е патова ситуация, защото нито би ми било удобно да попитам младоженците, дали има и какъв куверт са платили, нито бих си поръчал нещо за тяхна сметка, нито бих си поръчал нещо за моя сметка, защото не мога да бъда сигурен дали после отново няма да им го трупнат на общата сметка.

Сложени преди 4 часа

Сложени преди 4 часа, по данни на dj-a

 

Вкусно предястие с протеин

Черешката на тортата

За това, скъпи ресторантьори, нека да е ясно – ние виждаме какво правите! А вие младоженци попитайте Вашите фотограф, оператор или dj за честното му мнение за даден ресторант и ще получите безценна информация за набелязаното място.