Продажбата на имот без брокерите на имоти е трудна работа. Гладнитe за солидна комисионна,  но без много труд са много и инетрет сайтовете за обяви са буквално заляти от агенции, агенти и всякаква друга паплач.

Ако сте решили да продадете имот сам, то по план обикновено – правите снимки и ги публикувате заедно с текста на обявата в някой от големите интернет сайтове.

Какво става, когато пуснете обява?

И тук проблемите започват. С Вас ще се свържат десетки агенти, които ще Ви питат общи неща по обявата и между другото – дали може да я предлагат на техни клиенти. Вие естествено се съгласявате и мигом, вашата обява се появява във всякакви сайтове за недвижими имоти, а собствената ви обява започва да се състезава с обявите на агентите и най-лошото – с вашите собствени снимки. При никакви обстоятелства, не разрешавайте друг да използва снимките Ви, ако сте решили да продавате или отдавате под наем сами.

Как да се предпазим брокери на имоти да използват нашите снимки?

С известен горчив опит в сферата открих, че брокерите се отвръщават от следния текст, изписан като воден знак върху снимките, които публикуваме: “Собственик – 088ххххххх”. Това направо обезмисля използването на снимката, защото на нея е написан директен телефон на собственика. В интернет е пълно със сайтове, които могат да ви помогнат да сложите воден знак на снимката си, но нали все пак съм фотограф с пишман програмистки умения, та направих едно просто приложенийце, което ще ви брандира снимката. Можете да го откриете, като проследите линка в края на поста – там качете своята снимка и след като наберете посочения по-горе текст  или подобен, натискате Submit, и в мигом ще получите най-отвращаващата снимка за всеки един брокер. 🙂 Еnjoy!

Предпази снимките си от брокери сега!

Преди и след

[one_half]
Снимка преди воден знак
[/one_half]
[one_half last=”yes”]

[/one_half]Снимка след воден знак