Instax Share SP-1Като тотален фен на Fuji, нямаше как да пропусна и малката им система за моментални снимки Instax и по конкретно принтера Share SP-1. В другите страни системата Instax е много голям хит, защото малките снимки с размер на кредитна карта са истинското “завръщане”, такова каквото Polaroid никога не успя да възроди правилно.
Спазвам традицията и няма да Ви отегчавам със спецификации, които лесно може да намерите в Google, ще подчертая само важните неща:

  • – Принтира на истински филм – това не е сублимационен принтер, снимките излизат на цветен Instax филм на Фуджи.
  • – Разполага с индикатор за снимките и нивото на батерията
  • – Съвместим с голяма част от X системата, за директно принтиране от апарата
  • – Работи и с мобилно предложение, така че може да принтирате на практика всякаква снимка от мобилни устройства
  • – Изключително компактен

Instax Share SP-1Веднага след като го получих, настана малко объркване, т.к. не видях никъде адаптер. Оказа се, че такъв се купува отделно и всъщност не е нужен, защото използва непрезареждащи се CR2 литиеви батерии с голям капацитет. Един комплект батерии издържа доволно количество снимки (около 100), за това не би трябвало да има особен проблем със смяната им.

Използването на принтера е елементарно, поставя се Instax касетката с медии и просто се свързва към апарат или към което и да е мобилно устройство, посредством wi-fi. Снимката излиза за около 10 сек, след което започва постепенното проявяване.

Instax Share SP-1

Instax Share SP-1

Принтера е изключително лесен за употреба, а снимките са истинско забавление. Въпреки че има широко приложение, принтера няма да е по вкуса на всеки, най-вече заради цената. Аз обаче смятам, че подаряването на снимка е изключително важно и ценно нещо в днешния свят на facebook, за това и смятам да намеря стряхотни приложения на това симпатично устройство.

Някои минуси

  • – Най-големия – Instax медиите са относително скъпи – около 2 лв. на снимка, но така поне снимането не е безразборно, а както при всеки филм трябва да мислиш, преди да реализираш снимката
  • – Относително скъп
  • – Трябва да се снабдявате с допълнителни CR2 батерии
Instax Share SP-1

Instax Share SP-1