Хубаво е хората да си поставят цели и да ги следват. През 2010 година една от целите ми беше да стана член на wpja.com – това беше най-известната световна асоциация за сватбена фотография. За 5+ години обаче, нещата не помръднаха изобщо – дори отидоха към безнадежно – виждали ли сте facebook страница на световна организация през 2016г. с последен статус от 2012?

През Декември, реших да кажа сбогом на WPJA и да посрещна одобреното си членство в нова вдъхновяваща организация, а именно Fearless Photographers. За няколко месеца виждам много живот във fearless и се надявам това да продължи.

Пиша това и за да обявя новата си цел 🙂

С обявяването на X-Pro 2 на 15 Януари, реших че е време да кажа сбогом на Nikon и DSLR системите и да се насоча към нова цел – присъединяване към ордите от Fuji X Photographers – световни фотографи, снимащи само с Х системата на Fuji. Решението да снимам изцяло с Fuji взех след внимателен анализ и паралелно снимане с Nikon и Fuji в последните 2 години. Не мога да скрия, че съм супер щастлив от това си решение, но целта Fuji X Photographers е все още твърде далеч, защото поканата за този клуб трябва да дойде от локалното представителство на Fuji, а те нямат официално такова в България (само печално известен в последно време вносител, с марката “Кой?”). Все пак това пътешествие тепърва започва и то много добре, защото днес моя снимка (снимана с Fuji), спечели %TOP 10 и “Contest Finalist” в състезанията на ViewBug.

 

Fuji X Photographer