Проект “13teen18teen”

Едно правило, за което трябва да знаете е: Никога не казвайте на фотограф, че не искате да се сниматe, защото така просто ще го амбицирате и няма да ви остави на мира. 🙂

Тийнейджърите са мой обект на снимане, защото най-вече момчетата – хич не обичат да ги снимат (а и както съм чувал от колеги-фотографи – никой не си дава зор да ги снима). И за да не е голословно ще илюстрирам в снимки, колко много се кефят да участват във фотосесии. Ми то им е любимо!

    

Воден от горното и от това, че открих как такива отклонения от сватбената и семейна фотография ми се отразяват страхотно за “фотографското зацикляне” – веднага си скалъпих настоящия проект/тема на снимане.

Embarrassing селфи от 1996г. Фотограф: Любомир Любенов

Мисля, че това е един от най-важните моменти от развитието на един човек, за това си струва всеки да има поне един професионален портрет от тази възраст, без снимката да е селфи със snapchat ушички в поредното огледало.

Както казвам и на моя племенник, времето си минава и като не искаш да се снимаш, ще останеш като мен с 5 снимки на кръст от този период, една от които е тази: 🙂

 Как стават нещата?

Търся младежи, които нямат проблеми или пък искат да преодолеят себе си за снимането, но тъй като това не е комерсиален проект – желаещите се избират от мен, за което държа да се попълни формата в края на тази страница със снимка и повече информация.

Заснемането отнема около 20 минути и е по метода на TFP – (Time for print) фотосесиите – на мен не ми се заплаща, а за отделеното време, участниците ще получат снимки от фотосесията като дигитални файлове, които може да използвзат за некомерсиални цели.
Участващитe трябва да са подстригани, спретнати и без тениски със странни фирмени или рекламни надписи (Примерно – “Живей активно – кампания 2011 година” може да се счита за неподходяща) 😀
Снима се на филмов и/или дигитален апарат + допълнително осветление – всички снимки по проекта ще са в черно-бяло, но ще могат да се получат и в цветен вариант. Ще се снима на открито.

Този проект намери свой собствен живот и адрес на – www.13teen18teen.com

Какво споделят участниците?

Кратки впечатления, споделя Валентин(16teen)

xPro2; 50-140; ELB400

Защо реши да се включиш?
Чисто любопитство.

Какви притенения имаше преди снимането?
Имах леки притеснения – дали ще станат снимките, как ще станат снимките и такива, но след това се отпуснах и всичко стана.

Какво е да си главен обект в една фотосесия?
Да си главен обект е забавно – чудиш се в каква поза да застанеш, как да се завъртиш и гледаш да не паднеш хаха

Хареса ли ти резултата?
Да, повече от което очаквах, впечатлен съм.

Би ли се снимал отново?
Да, бих се снимал отново.